Toivo ja Rauha ry on vuonna 1991 läntisellä Uudellamaalla perustettu yhdistys, jonka

"... tarkoituksena on luoda edellytyksiä sellaisten pienyhteisöjen toiminnalle, joiden jäsenten mahdollisuus selviytyä tässä yhteiskunnassa on rajallinen. Yhdistys järjestää erityistä huolenpitoa tarvitseville ihmisille mahdollisuuden tasavertaiseen ja virikkeelliseen asumiseen, vapaa-aikaan ja työhön. Lisäksi yhdistys pyrkii järjestämään loma- ja virkistystoimintaa erityisesti kehitysvammaisille ja vanhuksille sekä koulutusta ja käytännön harjoittelumahdollisuuksia perhehoitotyöhön aikoville." (ote yhdistyksen säännöistä)

Toivolla ja Rauhalla on Karjalohjalla kaksi perhekotia. Sarion perhekoti on toiminut vuodesta 1975 ja Ojalan perhekoti vuodesta 1986 alkaen.

Syksyllä 2006 toimintaa laajennettiin. Yhdistys vuokrasi pitkäaikaisella sopimuksella teollisuuskäytössä olleet tilat päivätoimintaa varten. Työtoimintakeskus oli nimeltään Toivon ja Rauhan Majakka. Majakan tiloissa toimi aikoinaan kirpputori, mattokutomo sekä erilaisia työpajoja, kuten keramiikka- ja puutyöverstas. Majakka on tarjonnut vuosien varrella työpaikan perhekotien asukkaille ja on toiminut myös tapaamispaikkana lähiseudun asukkaille sekä tukikohtana mielenterveyskuntoutujille ja syrjäytyneille.

Koska Toivo ja Rauha ry on yleishyödyllinen yhteisö, otamme kiitollisena vastaan lahjoituksia toimintamme tukemiseksi. Toivomme, että käyttäisitte lahjoituksissa viitettä 107, jolloin summa kirjautuu lahjoituksiin ja samalla säästämme pankkikuluissa.

LUSP FI70 40060010150320 viite 107

Yhdistyksemme jäseneksi voit liittyä maksamalla yllämainitulle tilille 10€ ja laittamalla viitenumeroksi 123

Voit myös tukea toimintaamme ja samalla ilahduttaa itseäsi tai vaikkapa ystävääsi ostamalla hauskoja ja hyödyllisiä tuotteita, joita on jonkin verran yhä saatavilla. Puoti toimii nykyään Toivon ja Rauhan Majan tiloissa osoitteessa Kuu­siantie 145, 10360 Mustio.

Lisätietoja toiminnastamme antaa Maija Ojala puh. 050 526 7703.

Toivo ja Rauha ry Facebookissa

Toivon ja Rauhan Maja